Säkerhet

Nyckelbricka/passerbricka:

För att komma in i portarna och andra allmänna utrymmen krävs det att du har en passerbricka. Det finns inga nycklar till portarna. Varje passerbricka är unik och kan spärras. Om en bricka skulle komma bort så säg till så att vi kan spärra den. Nya passerbrickor köper du hos Låsborgen. En ny bricka kostar för närvarande 100 kr. Det är möjligt att använda en egen bricka (som man har till annat) men det finns inga garantier att den kommer fungera.

Låsborgen hanterar även koppling av telefonnummer till våra porttelefoner (se nedan). Vill du koppla nytt nummer eller ändra mejlar du till styrelsen@skruven2.se.

För att kunna köpa nycklar till er säkerhetsdörr måste du visa upp giltig legitimation och svartvitt säkerhetskort från Dorma. Observera att det är bara du/ni som står på lägenheten som kan kvittera ut en nyckel. Vid avflyttning är det viktigt att man lämnar säkerhetskortet vidare till den som flyttar in.

Låsborgen AB finns på Heleneborgsgatan 13, och nås på telefon 08 720 61 70. Deras öppettider är måndag – torsdag 8:00 – 17:00 och fredag 8:00 – 15:30.

Porttelefon:

Det finns ingen portkod till entréerna, utan vi använder oss av en porttelefon. Det betyder att dina besökare ringer upp dig via ditt namn på entrétavlan som är placerad utanför porten. När dina besökare ringer och du vill öppna porten trycker du * och lägger sedan på luren. För att undvika ”felringningar” nattetid 22.00-07.00 behöver dina besökare slå ditt kopplade telefonnummer på tavlan och trycka på knappen ”ringa upp”.

Koppling av telefonnummer till porttelefon sköts av vår låsleverantör, Låsborgen. Ändring av telefon knuten till porttelefon gör du genom att skicka ett mejl till styrelsen@skruven2.se. Ange namn, adress, lägenhetsnummer och telefonnummer.

Man kan koppla två telefonnummer till porttelefonsystemet.

Hemförsäkring:

Din hemförsäkring ska kompletteras med ett bostadsrättstillägg. Detta är viktigt, eftersom din vanliga hemförsäkring inte täcker det du som bostadsrättshavare är underhållsskyldig för enligt lag och stadgar, och den extra självrisk som föreningen betalar vid en ev. skada i din lägenhet som du själv kanske förorsakat. I vissa fall åtgärdas skador genom föreningen och därefter blir lägenhetsinnehavaren ersättningsskyldig för sin del. Du bör därför läsa stadgarna noggrant där det framgår vad du är ansvarig för. Tänk på att kontrollera dina anslutningar till olika vattenkomponenter, maskiner, toaletter, akvarier, o dyl.

Säkerhetsdörrar:

Alla lägenheter är försedda med säkerhetsdörrar. Kom ihåg att meddela ditt försäkringsbolag om detta då det kan leda till en minskad hemförsäkringspremie.

Brandvarnare:

Det är varje lägenhetsinnehavares ansvar och skyldighet att byta batteri eller brandvarnare om den är ur funktion.