Boka

Alla bokningar sker via Aptus. Appen ”Aptus Home” kan laddas ner från Google Play eller på App Store. Du kan även besöka vår boknings-webbsida för att logga in och boka. Alternativt kan du även använda bokningstavlan. För mer information, se dokument (PDF).
När du har bokat ditt pass så använder du en av dina passerbrickor för att få tillgång. Pergolan har inget låssystem utan man utgår från det som står i appen.

Inloggning

Så här ser inloggnings sidan ut. Första fältet är till Brf lägenhetsnumret som börjar med 10 och finns utanför din lägenhetsdörr. Lösenord får du när du hör av dig till styrelsen. Sista fältet är vart man ska kopplas. Det är samma för alla i vår förening https://skruven2.lasborgen.se

Om du vill byta lösenordet inne i appen och inte på webbsidan så är det rekommenderat att när man har bytt lösenord, logga ut och sen logga in igen. Detta för att undvika ett känt problem där man blir utelåst ur appen. Om så sker (ändå), radera appen och ladda ned på nytt och logga in.

Boka övernattningslägenhet

Övernattningslägenheten måste avbokas senast två dagar innan bokad dag om man inte tänker använda den. Du kommer annars att bli fakturerad avgiften på 200 SEK per bokad natt oavsett om du har använt tjänsten eller ej. Dessa fakturor kommer i samband med dina årsavgifter och därmed tre månader efter utnyttjat tid.

Bokningen gäller från klockan 13 till klockan 12. Du har bara tillgång under dessa tider om du har bokat lägenheten. Om ni råkar låsa er ute på något sätt så kan ni kontakta styrelsen som har en extra nyckel i kassaskåpet. Du kan boka lägenheten max 7 dagar per månad.

När du har bokat lägenheten så ska du först kontrollera att allt är städat och att allt finns på plats. Kudden, täcken, porslin och damsugare. Om det inte är iordningställt så behöver du höra av dig till styrelsen så att vi kan se till att föregående hyresgäst får betala/stå för städning. Om du inte du rapporterar det så tillfaller ansvaret dig.

Ta med eget städmateriel som krävs för att lämna lägenheten i ordentligt städat skick. Ta med toalettpapper och egna lakan.

Boka tvättstugan

  • Tvättstugan är uppdelad i två timmars pass med början kl 0600 till kl 2400 Mån-Sön.
  • Du kan ha maximalt två pass bokat samtidigt.
  • Du har bara tillgång till tvättstugan under bokad tid, några minuter innan och 60 minuter efter. Under dessa extra 60 minuter så kan du fortsätta torka dina tvättade kläder exempelvis.
  • Tvättmaskinen längst bort är anpassad till grovtvätt. Det är förbjudet att köra grovtvätt såsom mattor i de andra tvättmaskinerna.

Passen som finns i bokningssystemet är de som är giltiga. Om du låser ut dig själv så kan vi i styrelsen släppa in dig igen.

Boka pergola

Pergolan bokar man som de andra utrymmena men där finns det inga lås såklart. Då gäller sunt förnuft. Bokningen är bara till Pergolan och inte till grillutrustning, men såklart har de som bokat Pergolan prioritet gällande grillarna. Fjärrkontroll till markisen liksom städmateriel finns i gårdshusets förråd porten 27A.

Se till att grillen används ansvarsfullt och att du lämnar grillarna och pergolan rent och snyggt för nästa användare.